RenoveringsbudgetDet du skal overveje, inden du renoverer eller ombygger dit hus

En omfattende renovering kan ikke altid undgås, og grunden til at renovere kan også variere meget, så det vil være en god idé at lave et renoveringsbudget. Baggrunden for en renovering eller ombygning kunne være boligens tilstand, behovet for udvidelse eller en optimering af komforten og boligens udseende.

En renovering betyder ikke altid, at du får flere kvadratmeter. En renovering handler derimod om at udnytte den eksisterende plads i boligen på en mere optimal måde. En ombygning kan ændre essensen af en bolig. Derfor kan det være relevant at overveje, om de renoveringer du vil fortage dig rent faktisk vil øge boligens kvalitet og værdier.

Det er ligeledes også vigtigt at gennemtænke valget af materialer. Dette gør du for at sikre, at det valgte materiale har den rigtige kontrast til boligens stil, og der på sigt ikke skal investeres i vedligeholdelse. Renoverer du kun specifikke dele af en bolig, skal du være opmærksom på, at andre områder kan fremstå mindre. Hertil kan lysten til kun at opholde sig i det nye lokaler, overstiger de andre.


Ombygning af hus - Sådan holder du styr på økonomien

Du står måske overfor en ombygning eller renovering i større eller mindre omfang, og er måske i tvivl om, hvordan du skal forholde dig til budgettering af projektet. Vi giver dig derfor en introduktion til det du skal være opmærksom på, når det kommer til at planlægge et renoveringsbudget og holde styr på økonomien.
 

Planlæg din ombygning af hus

For at sikre at økonomien strækker til din ombygning, skal du altid planlægge et struktureret og detaljeret renoveringsbudget. Du kan sige, jo bedre du planlægger ombygningen, jo bedre et budget kan du lægge.

Det klassiske byggeprojekt indebærer ofte opgaver og tekniske udfordringer, som kan være relativt svære at forudsige. Dette betyder derfor også, at det kan være svært at fastsætte priser og tidsbehovet for opgaverne.
 

De uforudsete udgifter ved ombygning

Et kendetegn ved ombygninger er, at de ofte bliver dyrere og mere besværlige end forudset. Det er derfor yderst vigtigt at sætte et ekstra beløb til side til uforudsete udgifter. Her skal du regne med omkring 20 procent af det samlede budget, da ekstra udgifter og opgaver næsten altid dukker op.


Find en håndværker eller gør det selv?

Gør det selv-metoden

Et byggeprojekt kan sagtens klares på ”gør det selv-metoden”, men er du sikker på det er det rigtige valg? Du overvejer måske at stå for ombygningen selv. Hvis ja, så handler det om at være realistisk. Både når det kommer til dine egne kompetencer, og den tid du vil bruge på projektet. Du skal i hvert fald overveje, om du er bekvemt ved byggerod, samt ønsker at bruge størstedelen af din fritid på at det.


Husk autorisation

Du skal ligeledes også være opmærksom på, at hvis din ombygning eller renovering omhandler el-, vvs- eller kloakarbejde, skal du undersøge, hvad du selv må udføre, og hvad der ifølge loven skal udføres af en autoriseret håndværker.


Få en håndværker på sagen 

Hvis du gerne vil have en håndværker ind over projektet, skal du huske at indgå en udførlig, skriftlig aftale med det nu valgte håndværkerfirma. Derudover skal kontrakter være endeligt på plads, inden en renovering går i gang. Grunden til dette er, at det stort set er umuligt at determinere tvister, hvis projektet er aftalt mundtligt.

Vores forslag er også, at du altid indhenter flere tilbud fra forskellige håndværkere. Dette giver et realistisk overblik over det økonomiske aspekt og sikrer dig den bedste pris.

Hvis en håndværker er valget for dig, kan du nemt finde den rette igennem vores portal. Her har kan du nemt og specifikt finde en håndværker, som har de kompetencer, du søger, og som kan holde sig indenfor dit renoveringsbudget.
 

Find den rigtige håndværker 

 

Altom-renovering.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-renovering.dk