blog_image

Tilskud til energirenovering - Den gode guide

Læsetid: 4 min. 

Læs om: 

 

Oversigt over energirenovering som giver tilskud

Er du i tvivl om du kan få tilskud til energirenovering? Kort fortalt handler energirenovering om at energioptimere sin bolig, og kan være relevant at overveje, hvis du gerne vil fremtidssikre din bolig og opnå en finansiel besparelse. Man kan dermed med en energirenovering sænke sit forbrug og sikre en lavere varme- og elregning.

For en overordnet gennemgang af hvad energirenovering egentlig er, samt det du skal være opmærksom på, kan du læse vores indlæg om energirenovering.

En energirenovering kan udføres ud fra forskellige tiltag, som hver især har en bestemt tilknytning og funktion til boligen. Vi giver dig her et overblik over de meste relevante energirenoveringstiltag, som har tilskudsmuligheder, samt et indblik i deres funktioner og relevans.

Isoleringer

En energirenovering som hyppigt bliver taget i brug omhandler isoleringer. Dette skyldes, at der ved alle former for isolering af bolig er mulighed for tilskud.

De mest hyppige arbejdsområder inden for isolering er brandisolering, fugtisolering, lydisolering og varmeisolering. Hertil at de mest udbredte materialer glasuld, stenuld og EPS (ekspanderet polystyren).

Fordelene ved at isolere eller efterisolere inkluderer mindsket varmetab gennem tag, bedre indeklima, lavere varmeregning, øget ejendomsværdi, mindsket CO2-udledning, samt et forbedret fugtforhold og formindsket risiko for skimmelsvamp.

Opsætningen af solfangere

Solfangere eller solvarmepaneler er i de seneste år blevet mere og mere udbredt, og det er med god grund. Solfangere er nemlig i stand til at opfange og omsætte solenergi til varmeenergi.

Du må dog ikke forveksle solfangere med solcellepaner, hvis funktion er at omdanne elektromagnetiske stråler direkte til elektrisk strøm. Det er bevist, at solfangere har en virkningsgrad på over 50%, mens solceller ofte ikke kommer over de 15%.

Fordelene ved solfangere ligger i, at man har med en bæredygtig- og utømmelig energikilde at gøre. Derudover er installationsprocessen simpel og teknologien bag er konstant under udvikling. Og så må vi selvfølgelig ikke glemme dets indflydelse på en billigere varmeregningen.

Opsætning af varmepumper

En varmepumpe er et varmeanlæg, der benytter varmen i luften eller jorden til at opvarme en bolig. Varmepumper er et mere miljømæssigt og billigere alternativ til almindelig elvarme.

For at sætte det i perspektiv bruger en varmepumpe omkring en fjerdedel af den elektricitet, en almindelig el-radiator bruger på at opvarme en bolig. Det er dog vigtigt, at bygningen er velisoleret, da dårlig isolering kan påvirke pumpens funktion.

Fordelene ved varmepumper er, at de kræver minimal vedligeholdelse udover det årlige servicetjek. Derudover er varmepumper mere miljøvenlige end for eksempel opvarmning baseret på olie eller naturgas. Anlægget er derudover også selvkørende, så du hverken skal huske at påfylde brændstof eller bestille ny olie.

Udskiftning af vinduer og døre

Trænger dine gamle vinduer, ruder eller døre til en udskiftning? Så skulle du måske overveje en energirigtig model og få noget tilskud med i købet.

Formålet ved at udskifte til energirigtige modeller er at skabe det bedste mulige termiske indeklima med det laveste energiforbrug. Private boliger har ofte større vinduesarealer, hvilket også gør isoleringsevnen tilknyttet til vinduerne ekstrem vigtig.

Fordelene ved at udskifte dine gamle vinduer, ruder og døre er, at du kan mindske fugtdannelse, undgå træk fra utætte vinduer samt undlade kuldenedfald og kuldestråling fra kolde vinduesoverflader. Og sidste men ikke mindst får du en betydelig varmebesparelse.

Udskiftning af fyr eller kedel

Der er ligeledes tilskud at hente, hvis man udskifter sin gamle varmekilde med en nyere og mere energirigtig model.

Gamle varmekilder betegnes som en kondenserende olikedel, kondenserende gaskedel eller elvarme. Disse kan udskiftes med enten fjernvarme, jordvarmepumpe eller luft/vand varmepumpe.

Fordelen ved at udskifte sin varmekilde ligger på de finansielle besparelser, det miljømæssigt perspektiv, og at udfaldet nærmest er vedligeholdelsesfrit.

Øvrige energirenoveringer til dit hjem

De overstående 5 tiltag er ikke de eneste renoveringer, hvor tilskudsmuligheden er gældende. De fleste former for energibesparende renoveringer er nemlig ofte tilskudsberettiget.

Vi anbefaler derfor også, at du altid tjekker op på, hvilke tilskudsmuligheder der er, inden du påbegynder din renovering.

En anden huskeregel er altid at søge om tilskud, før du påbegynder arbejdet. Det kan nemlig være rigtig ærgerligt at miste tilskudsmuligheden, fordi du er startet arbejdet, før tilskuddet er godkendt.

Vi håber, at dette blogindlæg har givet dig en forståelse for energirenoveringtiltag med tilskudsmulighed. Hvis du mangler inspiration eller søger andet relevant information end om tilskud til energirenovering, er du velkommen til at kigge på vores blogside.

user
test September 16, 2019 04:10 pm
test
Tilføj en kommentar
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-renovering.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-renovering.dk