blog_image

Stue inspiration 2020 - 4 unikke trends til din bolig!


Estimeret læsetid: ca. 6 minutter. 

Læs om: 

Hvilke planter i stuen bør du have?

I mange moderne hjem er der planter. Når man snakker stue inspiration 2020, er det ikke en undtagelse, hvorfor du bør dekorere dit hjem med planter og generelt have planter i stuen. Det kan være alt fra små til store stueplanter, som kan hjælpe med at give liv og skabe et helt anderledes udtryk. Nogle gange skal der nemlig ikke særlig meget til.

I det kommende afsnit kan du finde nogle planter, som du nemt kan passe, og som stadig vil stå flot i din stue:

Kinesisk pengeplante

Denne plante er en hurtigvoksende plante, som udelukkende skal vandes 1 gang om ugen. Hold øje med, at den ikke står i direkte sollys. Du bør kunne se om planten får for meget sollys, hvis bladende begynder at blive brune.

Sommerfuglekløver

Kendt for dens smukke farver, som typisk varierer mellem violet og blodrød. Denne plante kan du sagtens stille i direkte sollys, men farven på bladene er flottere, hvis den står i halv skygge.

Aloe Vera

Denne plante kan du næsten ikke dræbe. Du skal vande den 1. gang hver 10´ende dag, og den skal placeres i et lyst område uden direkte sollys.

Farvede vægge i stuen 

Farvede vægge i stuen er et hit! Hvis du vil have loftet til at virke højere, eller hvis du ønsker at kæde to rum bedre sammen, så er denne trend genial. Hvis du maler din væg i farver, vil du være godt på vej mod et mere stilfuldt udtryk i din stue.

Fremhæv dine møbler og kunst med mørke farver 

Farvede vægge i stuen giver mulighed for at fremhæve dine møbler og kunst. Hvis du maler din væg i en mørk farve, så er der en større sandsynlighed for, at dine møbler bliver bedre fremhævet, da der kommer til at være en større farvekontrast.

Højere til loftet ved at male delvist 

Mange mener, at mørke farver kan få stuen til at se mindre ud, men det er ikke altid sandt. Der er nemlig også tilfælde af, hvor mørke farver hjælper, mindre boliger til at virke større.

Hvis du føler, at din lejlighed har lavt til loftet, så er der godt nyt. Du kan male halvdelen af din væg eller i felter, da afstanden til loftet så vil synes større. F.eks., hvis du maler den nederste halvdel af din væg i en anden farve end hvid.

Farvetrends 

Farver er essentielle hele året rundt, og vi ser flere forskellige kulørte farver, som både danner elegance og farverige rammer, som kan bruges som stue inspiration 2020. Farvetonerne skal afstemmes og harmonere. Vi ser mange forskellige trends i efteråret 2020, hvor såvel mørke som pastelfarver hitter.

Mørke farver 

Mørkeblå, -brun, -grå, og -grøn har været yderst populære farver i stuen i mange år. Desuden, så passer de mørke farver perfekt ind i vores minimalistiske, Skandinaviske stil.  

Hvis du mangler en flot farve til din stue inspiration 2020, så tjek disse flotte, mørke farver ud:

  • LADY PURE COLOR SUPERMATT 4477 DECO BLUE
  • LADY PURE COLOR SUPERMAT 4618 KVELDSHIMMEL

Pastel farver

Vi lever i en verden fyldt med mindfulness, hvorfor farverne i 2020 også peger mod pastelfarver, såsom lyserød, lyseblå, gul, mv. Generelt, så er der øget fokus på indre velvære og harmoni. Det betyder, at de farvede vægge i stuen også får et anderledes udtryk end hidtil. Selvom kalenderåret snart byder de kolde vintermåneder velkommen, så anbefaler flere bolig- og livstileksperter, at danskerne pynter deres stue med pastelfarver. Det giver nemlig fornemmelsen af en varm og indbydende stue. Pastelfarver er lavet ved at bruge hvid, således farverne ser lysere og blødere ud. 

Anbefaling til stue inspiration 2020:

  • FRANSK KARTON A4 PASTELGUL
  • NORDSJÖ B3.04.83
  • NORDSJÖ V7.05.81

Grønne farver

Bæredygtighed er kommet for at blive. Vores kærlighed for naturen vokser, hvilket også kommer til udtryk i vores stuer. Stue inspiration 2020? Grøn, grøn og atter grøn. Kombinér en flot, afstemt grøn farve med nogle flotte planter, og du er godt på vej mod en yderst moderne stue.  

Du kan kigge nærmere på disse farvekoder som led til din stue inspiration 2020:

  • LADY 7627 REFRESH
  • LADY 7628 TREASSURE
  • LADY 7613 NORTHERN MYSTIC

Skab en cool retro stue 

Selvom du søger stue inspiration i 2020, så skal vi alligevel tilbage til 70’erne, 60’erne eller endda længere tilbage i tiden for at finde de nyeste tendenser. Dengang skrev livsstilsmagasiner om nye tider med multifunktionelle møbler, stærke farver og gør-det-selv projekter. Det minder i høj grad om noget der læses om i dag.

I mange boligmagasiner, så kan du ikke undgå at skulle læse og høre en del om fransk flet og møbler i bambus, når man snakker stue inspiration 2020. Flere møbelvirksomheder har oplevet en større efterspørgsel på disse møbler, som oftest ses i de danske sommerhuse. Spisebordstole, lænestole, skabslåger og lamper i flet eller bambus oplever en kæmpe renæssance, og det er blot få eksempler på den nye flet- og bambustendens i Danmark. Det er et kæmpe hit at kombinere det moderne med det gamle i stuen.

En retro stue er særdeles nutidig, og du kan bruge dekorative retro-elementer, såsom lysestager og autentiske træmøbler, i din indretning. Du kan bl.a. indrette din retro stue med en sofa, der ser ud som om, at den er fra et helt andet årti. Den kan være med til at give et antikt look, som skaber en hyggelig og hjemlig stemning. 

Derudover, for at skabe en retro stue, så kan du med god grund tænke over de små accessoires, der gør det muligt for dig at skabe lige præcis den æra, du ønsker. Det kan f.eks. være antikke vaser, barokmotiver, keramik, eller forskellige former for elektriske apparater fra fortiden. 

Beige nuancer i stuen hitter 

Det lyder som et dumt slogan, men beige er virkelig det nye sort. Overvej, om du bør erstatte dine mørkegrå, hvide eller sorte møbler med mørke beige-brune toner. Stuen er langt fra området, hvor tingene sker bag lukkede døre. Det er et rum, som er tilgængeligt for alle, der bor i huset eller lejligheden. Stuen vil også være dit ansigt udadtil for dine gæster. Derfor bør du også overveje, hvilket signal du vil sende til dine gæster.

Beige nuancer i stuen giver en afbalanceret følelsesmæssig tilstand, der udstråler beslutsomhed, selvtillid og gæstfrihed. Så mon ikke dine gæster vil finde det indbydende, hvis du har beige nuancer i stuen? Ifølge den kinesiske filosofi Feng Shui, bringer de beige nuancer (sand, karamel, lysebrun, elfenben) utrolig mange hyggelige stunder i livet.

Indret med beige nuancer i stuen, men gør det med måde. Der findes intet værre end når man overgør tingene. Du kan eventuelt købe en flot sofa, TV-skænk eller gardiner i en beige nuance til jeres stue, samtidig med at du kombinerer dem med andre møbler der kan skabe lidt kontraster i rummet. 

OBS: Det anbefales, at du tænker over plads og orden for at skabe den bedst mulige harmoni i stuen. Vi håber, at du har haft gavn af vores blogindlæg om stue inspiration 2020, og at vores tips vil hjælpe dig på vej mod nye tider i din stue. 

Ingen kommentarer fundet
Tilføj en kommentar
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-renovering.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-renovering.dk