blog_image

Renovering og ombygning - Gode tips og tricks

Læsetid: 5 min. 

Læs om: 

 

De bedste tips og tricks til byggeprojekter

Renovering eller ombygning er ikke altid en dans på roser. Et byggeprojekt kan være stressende, både personligt men også finansielt. Vi giver dig derfor en række relevante tips, som kan hjælpe dig med dine fremtidige byggeprojekter inden for hus, lejlighed og erhverv.
 

Et lille modelhus med en lup der zoomer ind på mønter ved siden af

Husk tilskud til dit byggeprojekt

Ikke alle ved, at de kan søge om tilskud, hvis de laver en renovering eller ombygning, som er mere miljø- og energivenligt. Foretager du en renovering eller ombygning af din bolig, som har en signifikant og positiv effekt på miljøet, så er du berettiget til at modtage et tilskud for det udførte arbejde.

Hvis du foretager en energirenovering, er tilskudsmuligheden stor. Energirenoveringer som eksempelvis er berettiget et tilskud, er udskiftninger af oliefyr, varmevandsbeholdere, vinduer, døre samt diverse former for isolering. Du kan læser mere om, hvad energirenovering er gennem vores side. Ønsker du at en bredere gennemgang af de forskellige former for energirenovering med tilskud, kan du læse alt om det på vores blog.

Faktisk er tilskud til energioptimeringer ikke den eneste måde at skabe nogle økonomiske besparelser. Der kan også være en økonomisk fortjeneste at hente gennem håndværkerfradraget.

 

En lommeregner og en blyant der ligger på arbejdstegninger

Renovering- og ombygningsbudget og de økonomiske tanker bag

Det kommer nok ikke som et chok, at et byggeprojekt ofte indebærer uforudsete omkostninger.

Derfor er det vigtigt, at du inden projektstart har udarbejdet et budget, som kan danne vej for dig igennem processen. Det er nemlig yderst vigtigt at have et overblik over økonomien.

Du tænker måske, at du har lagt et budget, som står knivskarpt. Dette ville selvfølgelig være perfekt, dog skal du være klar over, at der med garanti kommer nogle uforudsete omkostninger. Husk derfor altid at tilføje omkring 20% yderligere i budgettet, som kan dække alt det uforudsete. På den måde kan du holde styr på de kedelige overraskelser og modsat har du en lille opsparing, hvis projektet bare kører derudaf.

Du kan læse meget mere om budget og økonomi inden på vores side om renoveringsbudget.

 

En mand stempler et stykke papir

Tilladelser til renoveringsprojekter

Inden du går i gang med dit byggeprojekt, skal du være opmærksom på, om det kræver en tilladelse. Det er nemlig påkrævet at have en tilladelse fra kommunen, hvis man vil foretage om- eller tilbygninger. Dette gælder både for huse og lejligheder.

Afhængig af størrelsen på den renovering eller ombygning du vil udføre, skal du søge om byggetilladelse eller informere kommunen om det givende projekt. Du kan inddele byggeprojekter ind i 3 grupper:

Renoveringsprojekter med byggetilladelse

Det er påkrævet at have en byggetilladelse, hvis den pågældende renovering eller tilbygning forøger boligens beboede kvadratmeter. Specifikke bygninger er også underlagt særlige regler, når det kommer til det æstetiske. Derfor skal du i nogle tilfælde være opmærksom på at ændre udseende på boligen, da dette også kan være påkrævet en byggetilladelse.
 

Renoveringsprojekter uden tilladelser

Hvis du foretager tilbygninger eller renoveringer, som ikke overstiger det eksisterende bolig areal, behøves du ikke have en tilladelse. Dog skal det foregå inden for det eksisterende fundament på boligen. Et eksempel kunne være renovering af et nyt badeværelse eller opsætning af skillevæg mellem 2 værelser.

Vær opmærksom på at renoveringer eller tilbygning til lejligheder skal informeres til kommunen.
 

Renoveringsprojekter som skal informeres om

Tilladelser skal gives af kommunen, hvis der foretages tilbygninger eller renoveringer, som overskrider de eksisterende vægge i boligen. Det kunne for eksempel være en ny carport, garage eller andet, som ligger inden for samme størrelsesdimensioner.

 

Tre håndværkere kigger på arbejdstegninger sammen

Planlæg dit byggeprojekt

Når du skal i gang med dit byggeprojekt, er det vigtigt, du danner en struktur over forløbet og har et overordnet overblik. Det kræver derfor, at du har styr på projektets tidsplan, materialevalg, indkøb, økonomien og alt herunder. Disse faktorer har nemlig stor indflydelse på slutresultatet, og den pris projektet opnår.

Er du uerfaren, kan det være relevant at søge rådgivning fra fagfolk, som har den nødvendige viden og kompetencer. Der kan nemlig være mange ting, man ikke lige har overvejet, som faktisk har stor indflydelse for processen igennem projektet. Er du klædt godt på i forhold til mulige uforudsete hændelser, bliver hele projektet meget nemmere.

En hyppig fejl som ofte bliver lavet, omhandler indkøb af materialer. Indkøb af materialer indebærer ofte lang leveringstid, hvilken kan forsinket et projektet, hvis det ikke bliver gjort i god tid. Ligeledes er det vigtigt at overveje leveringstidspunktet, som man undgår byggerod og pladsmangel. Viden som dette bidrager til en struktureret proces, hvor der undgås ventetid og byggestop.

 

Fire mennesker planlægger på en væg sammen

Forventningsafstem og hold hoved koldt

Et bygge- eller renoveringsprojekt er ofte stressende, tidspresset og frustrerende. Derfor kan det være en god ide at forventningsafstemme med de tætteste omkring dig. Vær derfor realistisk og fortæl, at du igennem den næste periode er tidspresset, hvilket kan påvirke dit humør og din sociale adfærd. Ved at forventningsafstemme vil du opleve en lang større forståelse og støtte fra dine pårørende.

Du vil nok også opleve, at frustrationerne bygger op, og hele projektet ser sort ud. Her er det vigtigt at holde hoved koldt, og få tankerne på rette kurs.

Har du en håndværker, som skal udføre arbejdet, skal du være opmærksom på ikke at presse vedkommende for meget. Har vedkommende ikke ordentlig tid til at udføre sit arbejde, bliver det muligvis ikke udført korrekt. Gør derfor dig selv og håndværkeren en tjeneste og vis lidt omtanke og skab et ordentlig arbejdsrum. Dette gør kun processen nemmere.

 

Et nøglebundt der ligger på nogle arbejdstegninger

Renovering med henblik på salg

Hvis du ønsker at forhøje salgsværdien af din bolig, så kan en renovering eller ombygning i flere tilfælde biddrage til det. Umiddelbart kan det godt lyde dyrt, og måske endda en smule dumt at renovere, når man alligevel skal flytte. Men det er nu ikke tilfældet.

Derfor skal du huske, at jo mere attraktiv og indbydende boligen er, desto bedre er købernes opfattelse og interesse. Dette vil sige, at værdien du skaber ved at renovere, ofte er større end renoveringsomkostningerne og dermed øger dens salgsværdi.

Tre streger i gul og sort brugt som separator

Vi håber, at blogindlægget har givet dig nogle relevante tips, som du kan bruge fremadrettet. Mangler du inspiration, eller søger du anden relevant information end tips til renovering og ombygning, er du velkommen til at kigge videre på vores blogside.

Tre streger i gul og sort brugt som separator

Ingen kommentarer fundet
Tilføj en kommentar
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-renovering.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-renovering.dk