blog_image

Inspiration til børneværelset - Her er de bedste råd!

Estimeret læsetid: ca. 6 minutter. 

Læs om: 

Et børneværelse danner rammerne for mange ting. Lektielæsning, leg, søvn, kreative udfoldelser og hygge med klassekammeraterne. Derfor er det vigtigt at få en masse inspiration til børneværelset, så børnene kommer til at elske deres frirum.

Opbevaring på børneværelset

Du bør generelt placere opbevaringsløsninger i en højde, hvor børnene selv kan hente deres legetøj og aflevere det tilbage igen. Her kan det være smart at bygge eller købe møbler med indbygget opbevaringsmuligheder. Det kunne være en seng med skuffer, slagbænke eller kasser med låg, som også kan bruges som siddemøbler.

Lave opbevaringsmuligheder som f.eks. kasser på hjul er meget praktiske, fordi de er flytbare og nemme.  De kan nemlig køres ind under reoler, senge, borde og hylder.

Andre muligheder for opbevaring på børneværelset er vægopbevaring. Denne form for opbevaring giver nemlig meget mere gulvplads. Her kan du købe hylder, eller knager og en knagerække, som skal monteres på væggen. Så kan børnene nemt og hurtigt hænge kurve, plysdyr og snøreposer på disse knager. 

I løbet af de seneste år er tallerkenhylder blevet meget populære til at opbevare bøger på. De er utrolig praktiske til børn, der endnu ikke kan læse, da de kan se bøgernes forside i stedet for bogryggen.

Flere eksperter anbefaler desuden, at opbevaringen af tøj skal ske i skabe og kommoder i stedet for f.eks. et tøjstativ. Et tøjstativ samler nemlig utrolig meget støv, hvilket ikke er særlig godt for indeklimaet. Du bør kigge efter et garderobeskab, som er stort nok til både tøj og legetøj. Win-Win, ikke?

OBS: Det er meget vigtigt, at du fastgør alle møbler til væggen med et vægbeslag, så du ikke risikerer, at møblerne vælter.

Ovenstående muligheder anses som de mest praktiske, men samtidig også de flotteste alternativer til opbevaring på børneværelset.

Inspiration til drengeværelse

Hvis du mangler inspiration til drengeværelset, så læs med her.

I et drengeværelse er det vigtigt, at der er plads til leg, sjov og fantasifulde idéer. Det er derfor vigtigt, at du indretter værelset som et fristed, hvor han kan hygge sig og lade fantasien udfolde sig.

Det er svært at indrette et drengeværelse, hvilket er derfor, at vi har samlet en masse inspiration til et drengeværelse til dig, hvis søn mangler nye friske inputs.

Farver

Din dreng fortjener et sejt værelse, hvor både farver og temaer skal passe til dit barns interesser og ønsker. Meget legetøj kommer ofte i meget farverige designs og drenge har generelt en masse forskellige farverige dyr, biler, figurer, drager, osv. Derfor anbefales det, at du holder vægge, gulve og større møbler neutrale for at skabe et harmonisk drengeværelse.  Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke kan male væggene i en anden farve. Hold det eventuelt til en neutral lyseblå- eller grøn farve. Samtidig indikerer disse farver, at det er et drengeværelse, vi har med at gøre.   

Vælg én eller måske to gennemgående farver, som tydeligt skaber ro og hygge, samtidig med, at drengeværelset virker indbydende. Her bør du tænke over, at farven går igen i forhold til legetøj, dekorationer og tekstiler. Husk at lade din søns interesser og ønsker skinne igennem, hvorfor du bør bruge biler, dyr, superhelte, fodboldspillere osv, som inspiration til drengeværelset. 

Brug evt. en glans 10 maling på børneværelset, hvilket gør, at væggene bedre kan tåle at blive tørret af. Det får du brug for. Kig også efter Svanemærket eller EU-blomsten, så du er garanteret, at malingen ikke indeholder alle mulige kemikalier eller tungmetaller.

Seng – skab en hyggelig soveplads

Som tidligere nævnt, bør drengeværelset være et fristed, hvor drengen kan lege og udfolde sig. Det gælder selvfølgelig også i og omkring sovepladsen. Her er det vigtigt, at der er mulighed for, at han kan bygge huler, lege med puder, tæpper og legetøj. Du bør købe lækre tekstiler, der indbyder til hygge, afslapning og leg.

Tremmesengen i et børneværelse udskiftes som regel med en åben seng i 2 – 3-årsalderen, og herefter er der masser af muligheder. Det kunne bl.a. være en:

 • Juniorseng

 • Udtræksseng

 • Voksenseng

 • Køjeseng

En juniorseng er, som navnet antyder, en mindre udgave af en seniorseng/voksenseng. Denne type seng bruges typisk frem til 6 års-alderen. En udtræksseng kan være en anden mulighed, da den kan trækkes ud, sådan du har to senge. Du vil dog alligevel nok ende med at udskifte sengen til en voksenseng, når barnet bliver ældre.

Hvis der er flere børn, som skal dele værelse, er en køjeseng en super god løsning. Hvis der er rigeligt med plads på værelset, bør du overveje at give hvert barn en køjeseng. Det er en smart løsning, da der er flere funktioner indbygget i en køjeseng. Her kan der bl.a. blive plads til et skrivebord, garderobeskab eller en sofa i den nederste køje. På den måde får hvert barn noget, der er deres helt eget. Denne mulighed er selvfølgelig også super god i et værelse med kun ét barn, især hvis pladsen er trang.

Hurtige tips og tricks til inspiration til drengeværelset

 • Skab et tydeligt og gennemgående tema for at skabe ro og hygge

 • Skab dekorative opbevaringsløsninger, hvor der er plads til legetøjet

 • Skab en hjemlig soveplads, hvor der er plads til leg, hygge og god søvn

 • Lad dit barn udfolde sig kreativt ved en skrive- og tegneplads

 • Indret værelset, så der er plads til leg på gulvet. De fleste børn leger meget på gulvet.

Det er kun fantasien, der begrænser din inspiration til drengeværelset.

Inspiration til pigeværelse

Det kan være et super hyggeligt projekt at indrette dit pigebarns værelse. Der findes et hav af muligheder, når det drejer sig om inspiration til et pigeværelse. Flere af dem er listet herunder.

Farver

Et gennemgående tema som inspiration til børneværelset er farvede vægge. Derfor skal pigeværelset også have en omgang maling på én eller flere vægge. Som beskrevet i afsnittet om farver til drengeværelset, bør pigeværelset heller ikke være dækket af skrigende farver, der fjerner fokus fra alt andet. Det kommer nemlig hurtigt til at virke rodet.

Dermed ikke sagt, at pigeværelset ikke skal pyntes med en flot farve, f.eks. lyserød. For at bevare det enkle og flotte på væggene, anbefales det, at du f.eks. maler eller tapetsere én af væggene. Det gør det også nemmere at udskifte dekorationer, når interesserne pludselig ændrer sig. Det sker jo i ny og næ, når børnene bliver ældre.

Piger elsker at tegne, så hvorfor ikke forvandle en hel væg med tavlefarve. Så kan din datter og hendes veninder slå sig løs med at tegne.

Alternativt, bør du undersøge muligheden for Wallstickers. Det er både en sjov og flot dekorationsløsning, som mange børn og voksne elsker. Dette kunne være af figurerne fra Frost eller en Tik-Tok stjerne.

Seng – lav hendes soveplads om til et drømmeland

Som til senge til drengeværelset er det præcis de samme alternativer, som gør sig gældende for senge i et pigeværelse.

Det handler derimod, om hvordan du indretter sengen, hvor tekstiler, bamser og legetøj, osv. er altafgørende for hvor hyggelig og indbydende sovepladsen er.  

Du kunne f.eks. kigge nærmere på at skabe en sengehimmel, hvilket blot kunne være et myggenet. Det er en nem løsning til at skabe noget utrolig hyggeligt. Disse myggenet kan fås i flere forskellige farver. 

Derudover bør du kigge nærmere på at fylde sengen op med alverdens børne tekstiler. Ved at fylde sengen med puder og plaider i sjove og fine former, er der masser af muligheder for at bygge huler med veninderne. Tekstiler kunne være lækkert sengetøj, som er med til at give dit barn den bedst mulige nattesøvn. Din datter skal elske at putte sig i det sengetøj. Du kan f.eks. købe et sæt med hendes yndlingsfarve eller idol. Det anbefales, at du køber et 100 % økologisk bomuldssæt, da dette sikrer en blødere og dejligere nattesøvn.

Pynteting

Nipsting kan gøre en verden til forskel, hvilket også er noget piger elsker.

Her er en række pynteting, du bør overveje at købe til pigeværelset: 

 • Et flot, rundt gulvtæppe
 • Et mindre tipitelt, som man kan lege i
 • En globus for at udforske den store verden
 • Rispapir lampe formet som en luftballon
 • Flagbannere med motiver eller tekst på
 • Børnelampe i et sjovt motiv
 • Natlampe, der skaber lys til godnathistorierne
 • Duftelys

Dette er blot et udpluk af nogle af de dekorationer, der kan pynte pigeværelset op. Der findes et hav af inspiration til børneværelset, men her var vores bedste anbefalinger til dig.

OBS: Det anbefales, at du spørger dit barn til råds i forhold til inspiration til børneværelset.

Ingen kommentarer fundet
Tilføj en kommentar
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-renovering.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-renovering.dk