blog_image

Indretning af køkken – Sådan får du mest ud af husets hjerte

Læsetid: ca. 5 min.

Læs om: 

 

Køkkenet er nok et af de vigtigste rum i din bolig, og det er for mange husets hjerte. Det er et rum der samler familie og venner, og det rum mange bruger meget af deres tid. Af den grund er indretning af køkkenet vigtigt.

Med det sagt, også det rum det bedst kan betale sig at investere i. Læs med her og få inspiration til hvordan du skal starte indretningsprocessen af dit køkken.

Farvevalg til køkken 

Køkkener kommer i alverdens farver. Det hvide køkken er altid det sikre valg, men flere og flere er begyndt at eksperimentere med forskellige farver og materialer.

Når du skal indrette dit køkken og vælge farven, er det vigtigt at vælge en farve, du ikke bliver træt af hurtigt. Derfor kan det være en god idé at gå efter naturlige farver som grå og blå.

Hvis du vælger de farverige køkkenlåger fremfor de hvide, formår du at skabe mere spil i dit køkken. Du skal dog være opmærksom på at fedtfingre osv. har en tendens til at være tydeligere på mørke køkkenlåger.

Hvis du vælger det farvede køkken, skal du passe på, at udtrykket ikke bliver for rodet. Der er en hårfin grænse mellem en livlig farvepalette, og en der bliver forvirrende.

En god måde at undgå dette på, vil være at vælge en klassisk neddæmpet ensfarvet bordplade. Den er også god, hvis du i fremtiden beslutter dig for at give dine køkkenlåger en anden farve. Så er du nærmest sikker på, at din bordplade vil komme til at matche dine nye køkkenlåger. 

Hvis du ikke er til de vilde farver, kan du altid vælge at pifte dit køkken op med et farvet armatur. Det kunne f.eks være en vandhane i den populære guldfarve.

Pige der tænker over hvordan hun skal indrette sit lille køkken

Indretning af det lille køkken 

Hvis du ikke har så meget plads at gøre godt med, er det vigtigste at indrette køkkenet så funktionelt som overhovedet muligt.

Det er også vigtigt, at du udnytter ALT den plads, du har at gøre godt med. Her menes der også alle hjørnerne, som tit bliver glemt. Hvis tingene står på de rette steder, og på den rigtige måde, kan du få meget ud af et lille køkken.

Skabe der går fra gulv til luft er en rigtig god løsning. Disse bliver både brugt i store og små køkkener med stor succes. Med denne form for skab formår du at udnytte højden i dit køkken. Du får altså en masse skabsplads, uden at det fylder for meget.

En god måde at spare på pladsen i skabene, er at hænge ting op. Det kunne f.eks være pander, glas eller paletknive på væggen. Netop denne løsning er blevet meget moderne. På den måde sparrer du lidt på skabspladsen, og du formår samtidigt at skabe et interessant look til dit køkken.

Tips skrevet på et stykke papir

Tips til køkkenindretning 

Et helt basalt tip til indretning af et køkken, er hvordan de forskellige zoner er placeret i forhold til hinanden.

En zone betegnes som et specielt område at køkkenet. Kogepladen vil være en zone for sig selv. På samme måde er vandhanen og opvaskemaskinen gerne kendt som ”rengøringszonen”. Når du indretter dit køkken, er det derfor vigtigt at placere disse zoner, så de fungerer optimalt i forhold til hinanden.

Et andet tip er også at undgå at opbevare skraldespanden lige under vandhanen. Så undgår du at, du ikke kan komme til skraldespanden, når du skal bruge skraldespanden og vandhanen samtidigt.

Rengøring er vigtigt i et køkken. Derfor er det vigtigt at indrette det, så det er nemt og hurtigt at rengøre. Valget af materialer kan have stor betydning for, hvor let det er at rengøre og vedligeholde. Vælger du f.eks en træbordplade, skal du være forberedt på, at der kræves noget vedligeholdelse.

Når du vælger armatur, er det en god idé at gå efter det der er lettest at rengøre. Her er det mindst lige så vigtigt at det er holdbart. På den måde holder du dit køkken pænest over længere tid.

En hånd der åbner en køkkenlåge

Optimal opbevaring i køkkenskabe 

Det er som sagt vigtigt med en optimal opbevaring i køkkenet. Det skal være nemt at finde rundt i skabe og skuffer, så hele madlavningsoplevelsen bliver bedre.

Sørg derfor for at dine skuffer og skabe er godt organiseret. Det kan du gøre, ved at placere de redskaber du bruger i dagligdagen, så de er lettest tilgængelige. Hvis du ejer et hav af køkkenmaskiner, skal du regne med, at du har brug for mere opbevaringsplads.

Hvis du skal have et helt nyt køkken, har du stor mulighed for at vælge den indvendige indretningen af køkkenet. Du har altså stor frihed til selv at vælge, hvordan dine køkkenskabe skal være. Dette kan være en fordel i forhold til, hvor optimal indretningen af dit køkken er.

En gang i mellem kan det være en god ide at rydde ud i dit køkkenudstyr. På den måde formår du at holde styr på, hvad du i virkeligheden bruger og ikke bruger. Det er også vigtigt at rydde op i køkkenskabende, for at undgå at dit køkken bliver uoverskueligt og rodet.

En familie i et køkken/alrum

Stue og Køkken i et 

Har du meget plads i din bolig, og er du typen der får mange gæster på besøg? Så vil et køkkenalrum måske være den optimale løsning for dig. Her kan du nemlig være den gode vært, holde dine gæster underholdt, men samtidigt også tilberede middagen.   

Med et køkkenalrum kan du samle familien i et rum, selvom nogle står i køkkenet med maden, og andre sidder på sofaen i stuen. Her formår du altså at have hele familien samlet på et sted.

Selvom de fleste gerne vil have, at køkken og stue skal være et rum, kan det stadig være rart med lidt adskillelse. Du kan blandt andet bruge forskellige typer af møbler til at skabe en følelse af, at der er en overgang fra køkken til stue.

En vigtig ting at huske på i et køkkenalrum, er en god udsugning i form af en kraftig emhætte. Vi kan alle blive enige om, at mad dufter skønt, men vi vil helst have at duften bliver inde i køkkenet på længere sigt. Derfor er et godt råd til dig at investere i en god og kraftig emhætte.   

Inspiration til køkkenindretning 

Når det kommer til indretning af køkken, er der masser af inspiration at hente på nettet og i boligmagasiner. Her på Altom-renovering.dk kan du få professionel vejledning, hjælp og uforpligtende tilbud fra en bred vifte af håndværkere.  

 

Find den rigtige håndværker

Ingen kommentarer fundet
Tilføj en kommentar
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-renovering.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-renovering.dk