blog_image

Farvede vægge – Mal dit hjem i farver

Læsetid: 5 min. 

Læs om: 

Husets farver er vigtige i forhold til husets indretning. Med farvede vægge kan du ændre på hele boligens udtryk. Farverne på væggene kan også have påvirkning på dit humør. 

Igennem årene er det blevet mere populært at implementere forskellige farver i hjemmet. Det er især farvede vægge i mørke og skrigende farver, som trender. 

Nogle vælger at male en enkelt væg i en særlig farve. Andre går hele vejen, og maler alle rummets vægge i farver. 

Farvet væg i soveværelset

Farvevalget til dit soveværelse er vigtigere, end hvad du måske tror. Farvede vægge i soveværelset kan gøre meget. Det gør indretningen af værelset mere spændende, men det kan faktisk også være med til at påvirke din søvn. Det kan både påvirke din søvn positivt og negativt. 

Soveværelset er rummet, hvor du sover og slapper af. Derfor er det optimalt at male i afdæmpede farver. Der er en række ting, du skal tage i betragtning, før du vælger farven til soveværelsets vægge.

Et lille soveværelse med lavt lysindfald? 

Denne slags soveværelse fungerer bedst med lyse farver. Alt for mørke farver på væggene vil få soveværelset til at fremstå mørkt. Hvis et mørkt værelse ikke er et problem for dig, kan du altid gøre et forsøg med en mørk farve! 

Et stort lyst soveværelse? 

Her har du mange muligheder, og du skal ikke være bange for at springe ud i de helt mørke farver. Du kan gå efter en mørkegrå farve eller en lækker mørkeblå farve. 

Farvede vægge i mørke nuancer kan give en afdæmpet og afslappet stemning, der er rar at falde i søvn til. Derfor er den mørke farve god til dig, der har svært ved at falde i søvn om aftenen.  

Har du derimod svært ved at stå op om morgenen, kan mørke farver give dig svært ved at stå op. Forsøg dig derfor med de lysere farver. Lyse farver hjælper dig med at få energien op om morgenen. 

Hvilken vægfarve til badeværelset? 

Ønsker du at friske badeværelset op? Vil du ikke bruge penge på renovering af badeværelset? Hvis svaret til begge disse er ja, kan du nemt, og relativ billigt, gøre det ved at male badeværelset. 

Når det kommer til maling på badeværelset, er det vigtigt at vælge en maling, som er egnet til et badeværelse. Det skal være maling, der kan tåle vand og fugt. Derudover skal det også være nemt at rengøre, så du nemt kan tørre væggen af med en klud. 

De organiske farver og materialer i badeværelset er et kæmpe hit. Det er alt fra beton looket til de mere støvede nuancer. De giver et luksuriøst udseende til badeværelset, hvilket mange foretrækker.

Badeværelset er nemlig det rum, hvor du kan få alene tid. Her kan du skabe noget ro og velvære for dig selv. Brug derfor rolige nuancer til vægfarven på badeværelset. Eksempelvis beige eller blå.

Har du fliser på alle badeværelsets vægge? 

Fliserne skal ikke stoppe dig for at male badeværelsets vægge i farver. Du kan sagtens male dine vægfliser med maling, du skal dog undgå fliserne i vådzonen. 
Du skal sørge for at rengøre og rense fliserne gundigt, inden du begynder at male dem. 

Farvet væg i stuen 

De hvide vægge i hjemmet kommer vi ikke helt af med endnu. Flere vil dog gerne sætte et personligt præg på deres bolig. Dette gør mange ved at male en farvet væg i stuen. 

Som en tommelfingeregel burde du holde dig til en eller få toner, når du maler i farver. Det skaber harmoni og en ensartet stil i rummet, som er yderst populært. Vælg eksempelvis en grøn farve til væggen og viderefør farven i resten af stuens interiør. 

Farvede vægge behøver nødvendigvis ikke at være malet med maling. Du kan sagtens pifte din stue op med tapet på en enkelt væg. Der er mange muligheder, når det kommer til tapet. Både i forhold til farver og mønstre.

Er stuens indretning relativ enkel og kedelig, kan du tilføje et mønstret tapet til væggen. Det giver stuen mere liv uden at tilføje for meget pynt.  

Hvilken vægfarve til køkkenet? 

Har du ligesom mange andre et hvidt køkken? Ved at vælge en vægfarve der skiller sig ud, kan du give modspil til det ellers kedelige køkken. Du behøver ikke at male alle køkkenets fire vægge. Du kan sagtens nøjes med én farvet væg. 

Hvis dit køkken i forvejen er farverigt, kan du vælge en vægfarve, der komplimenterer de eksisterende farver. Er dine køkkenlåger eksempelvis grå, kan du også vælge en grå vægfarve. Vælg en grå der er lysere eller mørkere. På den måde formår du at matche vægfarven til køkkenlågerne, men samtidigt skabe modspil. 

Hvis du har et køkkenalrum, kan du vælge at male væggen, der binder køkken og stue sammen, i den samme farve. Det vil skabe samehæng imellem de to ellers forskellige rum. 

Ønsker du derimod den omvendte effekt, altså at de to rum skal være samlet, men have vær deres funktion, kan du male dem i forskellige farver. Sørg dog for at vælge to farver der spiller godt sammen. 

Tip: Husk at købe maling der kan klare damp, og som har en høj glansgrad til køkkenet. Det gør væggen mere holdbar og nemmere at rengøre. 
 

Mørke vægge

Mørke farver i boligen, og især på væggene, er blevet et hit i indretningsverdenen. Det siges, at mørke vægge får et rum til at se mindre ud, hvilket oftest passer. 

Hvis du bruger de rigtige mørke farver på de rigtige steder, kan det have en modsat effekt. Mørke farver kan nemlig få et rum til at synes større hvis de bruges korrekt.  kan til tider nemlig være med til at rummet synes større. 

Har du lyst gulv, kan du prøve dig ad med farvede vægge i en mørk farve. Denne kombination vil få rummet til at virke smallere, dybere og højere. 

En mørk farve behøver ikke at være en ensartet farve. Kalkmaling er især blevet populært i de danske hjem. Denne slags maling findes i mange flotte farver. Kalkmaling er nemt at male med, da du skal stryge tilfældigt med en pensel. Derfor er det et projekt, du nemt kan kaste dig ud i.  

Inden du begynder at male en væg i en mørke farve, skal du have overvejet nøje, hvilken væg der skal males. Det går ikke at vælge tilfældige vægge. Vælger du de forkerte vægge, kan det nemlig give en uønsket effekt på rummet. 

Har du et aflangt rum, vil det være optimalt at male endevæggen i en mørk farve. Det vil give en illusion af, at rummet er mere kvadratisk og harmonisk. Det kan også være, at du har en væg med billeder og kunst, som du vil have fremhævet. Det kan nemt gøres med farvede vægge i mørke nuancer. 

Få inspiration til din boligindretning

Ingen kommentarer fundet
Tilføj en kommentar
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-renovering.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-renovering.dk