blog_image

Boligindretning 2020 – Inspiration til din indretning

Læsetid: ca. 6 min.

Her vil du kunne læs om:

•    Hvordan indretter du personligt? 
•    Optimal indretning af små værelser
•    Indretning i skandinavisk design 
•    Hvordan indretter du hyggeligt? 
•    Hvordan indretter du på budget? 


Der er altid fuld fart i udviklingen på boligindretning. Hvert år ser vi nye trends og moder. Der er skift i farver, materialer og former.

Boligindretningen i 2020 vil muligvis føre mange af 2019´s tendenser videre.

Læs med her, og få en masse inspiration til hvordan du kan gøre din boligindretning mere spændene.  
    

Boligindretning i en stue med sofa og kommode

Hvordan indretter du personligt? 


Din boligindretning siger meget om dig som person. Derfor er det altafgørende at indrette personligt. Hvordan formår du så at give din bolig et personligt præg?

Det er godt at indrette på baggrund af indretningstrends, men du skal også sørge for at få din personlighed ind over det. Du skal altid huske at vælge, det du selv synes er fedt, selvom andre nødvendigvis ikke er enige.

Mange vælger at indrette deres hjem, så det ligner noget der er blevet taget fra et boligmagasin. Det er også fint, hvis det er det du kan lide, men det kan hurtigt blive for upersonligt.

Hvis du samler på noget bestemt, der kendetegner dig, kan du med fordel prøve at få det inkorporeret ind i din boligindretning 2020. Sådan opnår du at give boligen et personligt touch.

Billeder rundt omkring i hjemmet kan også give meget. Det kan være familiebilleder eller andre slags billeder, der har en betydning for dig. Kunst kan på samme måde også give det personlige præg. Det behøver ikke at være dyre kunstmalerier eller noget specielt. 

Lille værelse med en stor lænestol

Optimal indretning af små værelser


Har du få kvadratmeter at gøre godt med? Er du i tvivl om, hvordan du får mest ud af den plads du har? En god måde du kan skabe en illusion af et større værelse, er ved at hænge spejle op på væggene. Spejlene giver mere lys til værelset, lige så vel som god belysning gør.

I et lille værelse skal du altid huske på, at der skal være tilstrækkeligt med lys. Er der mangel på belysning i værelset, fremstår det mindre end hvad det allerede er.  

Tænk kreativt i din boligindretning i 2020, og find frem til optimale opbevaringsløsninger, der kan sparre dig noget plads.

Når rummet er småt, vil du helst gerne væk, med alle småting der roder. Her kan du finde praktiske løsninger til at skjule, det du ikke vil have stående fremme. Det kunne være at du i stedet for en sofa, valgte at købte en sovesofa der ovenikøbet også har opbevaringsplads. Det er en smart løsning, fordi sovesofaen får 3 funktioner– sofa, seng og opbevaring.

Udnyt også pladsen på værelset optimalt ved at vælge skabe og reoler der går fra gulv til loft. 

Tip: Jo mere gulvplads, jo større vil værelset fremstå! Brug derfor væggen til at hænge fjernsynet, hylder og sengeborde op.    

Indretning i skandinavisk design 


Den skandinaviske og minimalistiske stil kender vi alle til. Det handler om det stilrene look, men lige så meget også om funktionalitet og hygge. Det skandinaviske design kommer formodentligt stadig til at bære præg i danskernes boligindretning 2020, og i mange år endnu. 

Afgørende for den skandinaviske stil er lys. Lys ment som både naturligt lys, men også som lyse farver på vægge og gulve. Planter rundt omkring er også godt for at få noget liv og natur ind i hjemmet.

Mange af de nyeste trends inden for boligindretning, går ud på at få flere farver i hjemmet. Det er alt fra pastelfarver til de mere skrigende farver. Disse trends er også blevet implementeret i den skandinaviske stil.

Prøv dig derfor ad med forskellige farver, men sørg for at skabe balance imellem farverne.  Brug af forskellige slags materialer er også godt.

Hyggeligt sofabord med varm kaffe.

Hvordan indretter du hyggeligt? 


Hvis der er noget du absolut ikke må glemme i din boligindretning 2020, så er det hyggen! Hygge er en stemning der ikke må mangle i hjemmet.

Men hvordan skaber du en bolig med masser af hygge? Først og fremmest er det vigtigt at fokusere på stuen. Det er her, du kommer, og slår dig ned efter en lang dag. Derfor er det altså alfa og omega at have en god sofa.

En god og rar sofa giver også følelsen af et hyggeligt hjem, ligeså såvel som en god lænestol gør. Vælg en sofa i noget lækkert materiale, så det er behageligt at sidde i. 

Planter giver liv og hygge til hjemmet! Tøv derfor ikke med at få implementeret dem i din boligindretning. Hvis du ikke er så god med blomster og planter, er tørrede blomster en god løsning. De er nemme at vedligeholde, og er blevet et kæmpe hit i mange hjem. 

Indretning af en stue med en grå sofa med en masse pyntepuder.

I en hyggelig stue er det vigtigt med en masse puder. Vælg puder i forskellige farver, materialer, størrelser og former. Et godt tæppe til sofaen er også god til at give en hyggelig stemning, men også god praktisk. 

Et hyggeligt hjem er et hjem med personlighed. Det er altid rart at komme hjem til nogle, hvor du med det samme kan se, at der rent faktisk bor nogle.  

Med god belysning kan du nemt skabe en hyggelig steming. Vælg gerne flere lamper rundt omkring i værelserne i stedet for at hænge en enkelt op. Det er både funktionelt, men giver også noget ekstra til indretningen. På denne måde kan du selv styre, hvor meget belysning du vil have, og i hvilken del af rummet du vil have det. 

Tip: Lys der kan afdæmpes, er gode, hvis du selv ønsker at justere belysningen. Du får selv kontrollen over, hvor meget lys du vil have til forskellige situationer.

Indretning af spisestue med trækasser der bliver brugt som opbevaring.

Hvordan indretter du på budget? 


Boligindretning behøver ikke at koste en formue. Du kan sagtens finde en masse tilbud og lave priser på fede møbler. Boligindretningen i 2020 kommer højst sandsynligt til at have ligeså meget fokus på genbrug som i 2019.

Gå eventuelt på udkig i forskellige loppemarkeder og genbrugsbutikker. Formentligt kan du gøre dig nogle unikke fund til budgetvenlige priser.

Du behøver ikke at udskifte alle dine møbler for at pifte din indretning op. Du kan nøjes med at udskifte enkelte elementer. Nye pyntepuder kan f.eks. ændre hele udseendet af din sofa. Dem kan du finde i adskillige farver, forme og materialer.

Du behøver altså ikke de store midler for at pifte boligen op og for at følge med i de nye tendenser. 

Indretning med pyntepuder i forskellige farver og materialer

Gør-det-selv projekter, er heller ikke helt dumt. Du kan spare en masse penge ved selv at bygge og eksperimentere. Du kan som eksempel kaste dig ud i at male dit eget maleri. Det vil både give din boligindretning et personligt, men også unikt look.

Møbler der er lavet ud af træpaller, er også et kæmpe hit for boligindretningen i 2020. Du kan nemt og enkelt lave en seng ud af paller. Alt du skal bruge, er nogle træpaller og en madras. En række supermarkeder giver gerne deres træpaller væk gratis, så der er nogle penge at spare.

Pallerne placeres der, hvor du vil have din seng til at stå. Derefter skal madrassen lægges oven på træpladerne og vupti, du har nu en fed seng der i den grad er budget venlig.

Mangler du inspiration eller informationer fra andre emner, har du altid mulighed for at læse vores andre blogindlæg. 

 

Læs andre blogindlæg

 

 

user
Ronja Werlein February 14, 2020 02:56 pm
Super fed blogpost! Er lige flyttet ind på et værelse på nørrebro, som er meget trangt. Derfor gav det mig super meget inspiration, til hvordan jeg kunne indrette det så det så større ud, og få det til at se hjemligt og hyggeligt ud.
Tilføj en kommentar
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-renovering.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-renovering.dk